Wiki

mijn column van wiki. Was er zelf niet heel erg tevreden over, maar de docent wel duss….
reacties zijn altijd welkom!!!!

De wedstrijd

~Sabrina Drosten

Iedereen zit eigenlijk dagelijks wel op het internet. Zo ik ook natuurlijk… En iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor websites. Nu was ik vandaag het een en ander aan het opzoeken over logo’s. Gewoon puur uit interesse. Kom ik opeens op een website waarvan ik dacht: “Nou nee, hier kom ik zeker weten niet vaker!” IK denk dat iedereen dit wel herkent of niet? Naja, op deze website konden mensen of bedrijven een ontwerpwedstrijd houden en een prijs uitreiken in de vorm voor geld voor de beste logo. Nu moet ik zeggen dat ik daar normaalgesproken niet zo’n probleem van maak, maar op dit moment vond ik het wel een afbreuk aan de professionele designers. Sommige logo’s leken meer afbeeldingen… Stel je maar eens voor: Een logo van een armband waar dan maar gewoon een email onder is gezet. Niet helemaal wat je dan verwacht…vooral niet voor een goedlopend bedrijf. De professionals leren waar een logo aan moet voldoen en hoe je deze kunt koppelen aan het bedrijf of de instantie. Bij deze website kon je echt gewoon zien dat de logo’s door amateurs gemaakt waren. Dat hier überhaupt logo’s uit gekozen werden! Het zal dus wel aan mij liggen….

Volgens mij kan je dan nog veel beter zelf een logo maken met de programma’s die daarvoor op internet te vinden zijn. Dit zijn dan misschien standaard lay-outs om het maar even zo te zeggen, maar daarvan weet je dan in ieder geval zeker dat het concept door een professioneler iemand is gemaakt. Die mensen weten waar een logo aan moet voldoen en hebben dit standaard in het programma verwerkt. Ik heb dus ook even zo’n programma gedownload. Het resultaat oogt in ieder geval beter dan de bijeengeraapte elementen van de amateurs.

Probeer het anders eens te vergelijken met een schoenmaker. Er is natuurlijk niet voor niets het spreekwoord “Schoenmaker blijf bij je leest”. Nu kijken we alleen even vanuit het perspectief van de schoenmaker. Die weet precies hoe je het leer goed aan de zool vast moet maken of waar je de hak moet plaatsen zodat de vrouwen natuurlijk wel normaal kunnen lopen. Bedenk nu eens dat iemand uit je vriendenkring of uit je directe omgeving de gedachte krijgt om toch maar schoenen te gaan maken in plaats van zijn huidige baan en deze aan te bieden via internet. De spullen om de schoenen te kunnen maken worden aangeschaft en de eerste schoenen worden geproduceerd. Of je buurman die jaren bloemist is geweest die ineens tijdens zijn pensioen bedenkt dat hij wel eens een auto in elkaar wil zetten…. Zou jij het aandurven de spullen te gebruiken??….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s