Build it together

Het tweede deel van de opdracht, is om een online participatie platform te bedenken. Nu moest ik meteen aan de goede doelen app van Eelco denken die wij op dit moment aan het uitdenken zijn.
Toen bedacht ik me, dat ik wel een online platform kan bedenken waarbij mensen geld kunnen doneren en waarbij ze de vorderingen meteen zien. Op die manier kunnen bijvoorbeeld hier watertanks gebouwd worden, die vervolgens in Afrika geplaatst kunnen worden.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk?

Iedereen heeft zijn eigen profiel binnen het platform. Je kan dan kiezen om een eigen project te starten, een project met vrienden, of om mee te helpen met een community project.
In het geval van de laatste, betekend dat, dat jij met de volledige community geld doneert aan een groter project. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bouwen van een school of fabriek.
Op het platform komen dan bricks te staan die stap voor stap uitgevoerd moeten worden. Stenen kopen, leidingen kopen, gat in de grond graven enz. Jij kan dan zelf aangeven hoeveel stenen je zou willen betalen en hoeveel leidingen jij voor het project wil aanschaffen. Zodra de basisproducten aangeschaft zijn kan je door gaan met het project. Je komt dan bij de volgende brick uit waarbij je bijvoorbeeld cement kan kopen, water aan kan schaffen en kan beginnen met het begin van de bouw. In volgende bricks komen er bijvoorbeeld ramen, dakpannen en dakgootjes bij.

Door middel van een viritueel plaatje, kan je zien hoe ver de bouw al vordert. Je ziet dus ieder klein deeltje van de bouw gebouwd worden. Door dit viritueel te laten zien, raken mensen (hopelijk) meer gestimuleerd om geld te doneren aan projecten in derde wereld landen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s