But What! (play the game deel2?!!)

Maar hoe kan ik de in mijn vorige blog beschreven oplossing veralgemeniseren tot een pattern?

What
De oplossing in 1 zin is bijvoorbeeld: Pas cadeaubonnen toe aan de website die mensen kunnen verdienen bij het plaatsen van een bestelling afhankelijk van het besteedde bedrag.

Use When
Deze pattern is geschikt voor eigenlijk alle websites waarop mensen artikelen kunnen bestellen.

How
Mensen besteden geld op jou website op het moment dat ze artikelen bestellen. Door cadeaubonnen toe te voegen aan hun profiel kunnen ze geld sparen die ze een keer voor zichzelf kunnen besteden. Het is dan dus wel de bedoeling dat mensen hun adres hebben opgegeven en dat ze de bestelde cadeau-artikelen niet naar een ander adres kunnen laten sturen.

Why
De gebruiker kan over het algemeen wel in winkels sparen voor punten die zij vervolgens kunnen inwisselen voor korting. Op websites is dit vaak een stuk lastiger. Dit kan opgelost worden door ook op websites punten te sparen waarmee mensen uiteindelijk korting krijgen of gratis artikelen kunnen kopen. Op die manier kunnen ook de mensen die online artikelen kopen korting krijgen.

Patterns
Mijn pattern is eigenlijk ontstaan na aanleiding van de airmiles kaart waarmee je punten bij de Albert Heijn en de Shell kan sparen en op die manier korting kan verkrijgen. Daarnaast zie je eigenlijk overal dat mensen punten of badges kunnen verkrijgen, maar meer dan die status krijgen ze er niet voor terug. Vandaar dat ik besloten heb dat mensen er online wel wat voor terug moeten krijgen. Zo nodig kunnen mensen dan alleen maar kiezen uit een reeks artikelen waar de winkel eigenlijk van af moet. Denk hierbij aan de restanten van een zomercollectie bij de H&M of de artikelen van een supermarkt die na een actie als “teveel” zijn overgebleven. Op die manier worden mensen positief gestimuleerd om online artikelen te kopen en komen de winkels van hun “overige” producten af.

ARENA

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s