Community wireframes

Na het verklaren van de community Learning to love you more en het uitwerken van assignemt #70, heb ik in n mijn vorige blog beloofde ik een aantal schetsen te maken van wireframes voor Learning to love you more.
Hier onder staan dus een drietal uitgewerkte voorbeelden van de tabbladen.
Als je goed naar de website hebt gekeken zie je dat ik niet alle tabbladen over heb genomen. Dit heb ik gedaan omdat die tabbladen voor mij geen toegevoegde waarde hadden. Daarnaast heb ik voornamelijk even gekeken naar welke tabbladen dan het beste ook gebruikt kunnen worden voor het socialiseren van deze community.

website tabblad homescreen
Website tabblad wireframe voor homescreen

Allereerst zie je hierboven de homescreen. Zoals je ziet is de layout een beetje veranderd. Mij leek het leuker/ aantrekkelijker om er voor te zorgen dat leuke uitwerkingen van opdrachten meteen op de homescreen zichtbaar waren. Dit houdt in dat iedereen dus eigenlijk zijn werk op de startpagina kan krijgen als ze goed hun best hebben gedaan. Onder de slideshow is dan ruimte voor meer informatie over de community.
Ook kunnen de mensen zich inloggen. Of dit met het account van hun eigen blog is, of met een account speciaal voor de community, daar ben ik nog niet helemaal over uit.

tabblad assignments wireframe
Website tabblad wireframe voor de assignments

Het tabblad assignments geeft alle opdrachten aan die de leden kunnen uitvoeren.
Voor dit tabblad ben ik er even van uit gegaan dat de member zich heeft ingelogd. Indien dit niet het geval is staat er bij dit tabblad aan de rechter kant gewoon nog de mogelijkheid om zich in te loggen.

Zodra een member zich inlogt, ziet hij/zij aan de rechter kant wie er allemaal nog meer online zijn. Binnen de community is het dan heel goed mogelijk dat je aan kan geven wie allemaal je vrienden zijn, of wie je graag wil volgen. Door op iemand te klikken die online is, kan je een persoonlijk gesprek beginnen.

Daarnaast is het door het inloggen ook mogelijk om een eigen assignment te plaatsen. Deze komt gewoon in het lijstje assignments te staan en andere members kunnen deze dan uitvoeren.
Daarnaast laat dit tabblad meteen zien of je een opdracht al wel of niet uitgevoerd hebt doordat jou uitwerkingen anders weergegeven worden onder de assignment die je aangeklikt hebt. Het voordeel hier van is dat je als nieuwe member niet alle opdrachten op nummer hoeft door te werken, maar afhankelijk van je stemmig en het weer een opdracht kan kiezen.

website tabblad creations
Website tabblad wireframe voor de creations

Het tabblad creations geeft weer welke creations andere members gemaakt hebben. Door op hun naam te klikken zie jij hoe zij de opdracht uitgevoerd hebben en kan je hier ook weer op reageren. Uiteraard staat er ook een knop naar je eigen uitwerkingen. Op die manier kan je, als je een keer met vrienden op de bank zit en verteld over je belevenissen tijdens het uitvoeren van de opdrachten, makkelijk laten zien hoe jij de opdrachten vervuld hebt, en hoe anderen dit gedaan hebben.

Daarnaast is het nog steeds mogelijk om samen met je vrienden een persoonlijk gesprek te starten. Je kan zo samen discussiëren over een bepaald topic of ideeën en kennis aan elkaar uitdelen.

Op deze manier zou ik dus de wireframes uitwerken. Hierdoor is de site overzichtelijker en is er zowel ruimte voor groepsreacties als persoonlijke gesprekken. Daarnaast kan Learning to love you more ook eens kijken in hoeverre ze een app zouden kunnen gebruiken waarmee mensen snel foto’s van opdrachten naar de site kunnen uploaden. Misschien zelfs samen met een datum en locatie-aanduiding. Op die manier weten andere leden ook waar en wanneer de foto’s gemaakt zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s