Starbucks socials?

Bron: http://kiss2.nl/nieuwspagina/2012/08/starbucks-en-albron-breiden-uit-in-hogeschool/

Vandaag bedacht ik me dat ik nog een bedrijf op moest zoeken voor mijn lessen van ASOM. Nu had ik net een kop koffie in handen en moest daardoor meteen denken aan de koffie. Puur uit nieuwsgierigheid ben ik op internet gaan zoeken naar het gebruik van Sociale media door Starbucks Coffee Company. Even Google gebruiken en zonder al te veel moeite kwam ik er achter dat zowel Facebook als Twitter door Starbucks gebruikt worden. Daarnaast is er ook nog een mobiele starbucks-app voor android.

Laten we de sociale media even onderzoeken. Hebben ze hun gebruik van sociale media goed ingezet?
Dit kan je natuurlijk doen door te kijken naar het aantal LIKES op facebook(“32.033.383 personen vinden dit leuk · 137.352 praten hierover · 5.950.123 waren hier” (Bron http://www.facebook.com/Starbucks op 24-09-2012)) of door het aantal volgers te bestuderen op Twitter (“12,589 TWEETS; 78,786 FOLLOWING; 2,922,260 FOLLOWERS”(Bron: http://twitter.com/Starbucks op 24-09-2012)).

Maar uiteraard heb ik ook mijn eigen mening. Dus na deze gegevens gezien te hebben spit ik rustig door hun Twitter en Facebook heen op zoek naar pluspunten en kritiek.
Het allereerste dat mij opvalt aan de Facebook pagina is dat er niet heel erg veel berichten per week op geplaatst worden. Persoonlijk vind ik dit wel een minpuntje… Daarnaast was het wel heel erg leuk geweest als je wat meer reacties op mensen zou zien die een reactie hebben achtergelaten. Daarnaast mis ik eigenlijk wel een beetje interactie en “Nieuwe” weetjes of info over Starbucks. Alles samengenomen wordt ik niet heel erg gelukkig van hun Facebook pagina. Dan maar door naar Twitter en kijken hoe ze het daar er vanaf brengen.
Na een korte analyse: Starbucks post een paar berichten per week, maar reageert net zoals Facebook niet heel erg veel op reacties of quotes over hun bedrijf.
En daarnaast is er natuurlijk ook nog de App waarmee je zelfs je drinken kan betalen als ik de tekst op de website moet geloven. Van een groot internationaal bedrijf had ik wel iets meer verwacht van hun gebruik van sociale media. Jammer maar helaas… vanuit mijn perspectief niet het het beste sociale media voorbeeld… Op zoek naar een betere dus!

Advertenties

Een gedachte over “Starbucks socials?

  1. Hm, ik had inderdaad ook wat meer van Starbucks verwacht. Als ik er over nadenk, ik heb eigenlijk ook niet zo vaak reclamespotjes op TV van ze gezien. Misschien is het een groot bedrijf geworden door mond-op-mond reclame? En doen ze daarom niet veel met de Social Media?
    Welk bedrijf heb je in gedachte om je volgende analyse op te doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s