Niet mijn straatje.

Na aanleiding van het bezoeken van de website: www.ambtenaar20.nl wil ik eigenlijk even een paar dingen kwijt.

inspraak

Natuurlijk vind ik het goed dat burgers meer inspraak krijgen in de gemeenten en in de beslissingen die de gemeente neemt, maar wel vind ik dat de verantwoording bij de gemeente moet blijven liggen. Okey, de gemeente zal altijd beslissen hoe en wanneer bepaalde veranderingen in de gemeente doorgevoerd zullen worden. Toch vind ik dat dit meebeslissen van burgers een stukje gevaar met zich meebrengt. Burgers zullen met ideeën en voorstellen komen die aansluiten op hun wensen. Nu moet het natuurlijk niet zo zijn dat de ambtenaren een voorstel uitvoeren en terugvallen op “ja, maar jullie burgers wouden dat graag zo…” als het toch niet helemaal zo gaat als gehoopt.

nadelen

Daarnaast zit er wat mij betreft nog een nadeel aan de website. Het is zo dat een deel van de mensen in de gemeenten nog niet over internet beschikt of er niet mee om kan gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bejaardencentrum bij jou in de buurt. Ik weet dat er bij mij in de buurt weinig mensen zijn die al op leeftijd zijn en toch achter het internet kruipen. De website sluit deze mensen uit bij beslissingen die genomen worden. Ik weet dat je hierop kan zeggen dat die mensen ook naar het gemeentehuis kunnen gaan en kunnen vragen wat de plannen zijn, maar vraag je dan eens af of jij daar op zit te wachten? Het gemeentehuis waar ik naar toe moet is ongeveer 10 kilometer van mijn huis vandaan. Ik zie nou niet echt mensen even op en neer rijden om op de hoogte te blijven van de veranderingen.

niet voor mij

Zelf ben ik dus een beetje sceptisch over de site. Daarnaast vraag ik me nu af… Heb ik zelf behoefte om me bij die site aan te melden? Mijn antwoord: NEE! En ik zal je zeggen waarom: Daar heb ik de tijd niet voor en eigenlijk zijn politieke dingen totaal niet mijn ding! ofwel, de site is een leuk idee, maar past niet in mijn straatje.

Advertenties

2 gedachtes over “Niet mijn straatje.

  1. OK, Sabrina, dat is dan een duidelijk politiek statement. Ben nog wel benieuwd naar de ‘interne’ kant: ambtenaren die op deze manier onderling samenwerken, ‘werken 2.0’. Stel dat je toch ooit eens bij een overheidsdienst komt te werken (of er een opdracht voor moet doen): word je dan wel lid van Ambtenaar 2.0?

    1. Hey Peter,
      De ‘interne kant’, de onderlinge samenwerking tussen ambtenaren, vind ik natuurlijk erg goed. Hier sta ik volledig achter en dit vind ik ook bemoedigend. Maar stel ik kom bij een overheidsinstelling te werken of ik zou een opdracht daar voor moeten doen, dan zou ik wel lid worden, maar waarschijnlijk geen actieve bijdrage leveren. Ik zou het meer gebruiken om dingen te onderzoeken of analyseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s