Drie weken vol!

We zijn nu drie weken onderweg met het project en over het algemeen ben ik tevreden.
De communicatie tussen iedereen gaat goed en ook de sfeer is over het algemeen prettig.
Ik heb me de afgelopen weken vooral bezig gehouden met het overzien van het project. Ik ben aangesteld als projectleider en deze rol neem ik serieus. Vorige week merkte ik dat tijdens een vergadering de sfeer gespannen was. Ik probeerde deze sfeer om te buigen in een positief gesprek, maar dit is mij maar ten dele gelukt. Ik besloot toen bij een volgende vergadering wat meer de rol van een voorzitter op me te nemen. De eerst volgende vergadering verliep het gesprek naar mijn mening veel beter. Dit doordat iedereen nu na elkaar aan bod kwam en de sfeer daardoor rustiger was omdat iedereen rustig uit kon praten.
Vandaag (16-02-2012) heb ik met een vier mensen even apart gesproken. Ik had het gevoel dat ze net even met een been uit het project staken. Ik heb ze gevraagd hoe zij in het project stonden. Dit heb ik gedaan door eerst gewoon persoonlijk te vragen hoe het met die persoon ging en vervolgens langzaam door te steken naar mijn eigenlijke onderwerp. Ik ben persoonlijk erg blij dat ik dit gedaan heb. Voor mij zijn nu een aantal dingen duidelijker geworden. En ik hoop dat het een en ander ook voor mijn gesprekspartners duidelijker is geworden. Het was mijn eigen gevoel en ik ben blij dat mijn gevoel besproken is.
Ik merk wel dat ik rustelozer ben de afgelopen weken. Ik heb vertrouwen in het team en ik weet eigenlijk zeker dat we met een goed eindresultaat komen, maar het feit dat we het eigenlijk zonder begeleider moeten doen maakt me nerveus. Ik ben gewend aan feedback of iemand die met me mee kijkt en me corrigeert/aanvult of me even op vergeten punten wijst. Hier heb ik persoonlijk veel moeite mee. Ik wil dan ook graag met Guido een keer in gesprek. Of dit persoonlijk is of eigenlijk met de hele groep, dat maakt mij niet zo heel veel uit, maar persoonlijk vind ik het wel prettig als dit zo snel mogelijk gebeurt.

Advertenties

Een gedachte over “Drie weken vol!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s